Over ons ...


Tom De Bie : in 2007 besloot Tom zijn kans te wagen bij Idool op VTM, waar hij het moeiteloos tot in de finale schopte. Sindsdien is hij een echte BD (bekende Deinzenaar). Begin 2014 kreeg hij de vraag om 2 optredens te doen in een kleine bezetting en hij besloot zich te laten begeleiden door drummer Alain en bassist Rudy. Van het een kwam het ander en ondertussen werd het trio een kwartet en spelen ze zowat overal in het land en omstreken.

Rudy Brantegem : vormt de ritmische tandem met Alain en heeft naar eigen zeggen genoeg aan 4 snaren. Méér kan hij echt niet aan, beweren kwatongen – enfin ... oordeel zelf maar.  Rudy speelt zo strak als een babyvelletje.

De afgelopen 25 jaar was hij bassist bij  groepen in de meest uiteenlopende genres en stond hij op podia in zowat elke Vlaamse en Waalse gemeente. Ook Nederland en Frankrijk heeft hij al onveilig gemaakt. Rudy heeft het slechtste geheugen van de groep, behalve voor .... ja, waarvoor was dat nu ook weer .... ha ja : baslijnen.

Mica : deze jongeman is de benjamin van de bende en drukt zich graag uit in de taal van Molière. Maar ook het Nederlands heeft voor hem geen geheimen, dat blijkt uit zijn kundig gevloek tijdens repetities. De toonkunst werd hem met de paplepel ingegeven, de man ademt zowaar muziek. Uit zijn authentieke rode Fender - bouwjaar 1962 - haalt hij zowat alles wat er in zit, ook met het klavier kan hij meesterlijk overweg. Bovendien beschikt hij over een stemgeluid om U tegen te zeggen. Kleine of grote PA, Mica zorgt er voor dat de groep steeds over een prima geluid kan beschikken. Hij kondigt ons steevast aan als "Tom l'Abeille et les Apiculteurs" en doet ondertussen een dansje ... heerlijk 😊

Alain Vandendriessche : een drummer zo tempovast  als een metronoom. Hij behoort niet tot de slagwerkers die  het wereldrecord "beats per minuut" willen verbreken, hij weet perfect te doseren.  Soberheid en efficiëntie staan bovenaan zijn vlag.

Alain heeft zijn sporen al  verdiend in Coverbandland (dat ligt tussen Ieper en Kortrijk, derde afrit rechts).  Hij neemt  de backing vocals voor zijn rekening en doet dat prima. Samen met leadzanger Tom raakt hij de gevoelige snaar in menig vrouwenhart, Simon en Garfunkel zouden er bij verbleken.

Hij staat ook in voor het onderhoud van de repetitieruimte (dagelijks stofzuigen, dweilen ...) en  voor de bevoorrading van de groepsleden. Het is tevens  zijn taak na de optredens er op toe te zien dat iedereen nuchter en recht naar huis gaat...