Over ons ...

Tom De Bie & de Imkers

 

Tom De Bie : in 2007 besloot Tom zijn kans te wagen bij Idool op VTM, waar hij het moeiteloos tot in de finale schopte. Sindsdien is hij een echte BD (bekende Deinzenaar). Begin 2014 kreeg hij de vraag om 2 optredens te doen in een kleine bezetting en hij besloot zich te laten begeleiden door drummer Alain en bassist Rudy. Anderhalf jaar en meer dan 30 optredens later, zit hij nog steeds met hen opgescheept...

Rudy Brantegem : vormt de ritmische tandem met Alain en heeft naar eigen zeggen genoeg aan 4 snaren. Méér kan hij echt niet aan, beweren kwatongen – enfin ... oordeel zelf maar. Rudy speelt zo strak als een babyvelletje.

De afgelopen 25 jaar was hij bassist bij groepen in de meest uiteenlopende genres en stond hij op podia in zowat elke Vlaamse en Waalse gemeente. Ook Nederland en Frankrijk heeft hij al onveilig gemaakt. Rudy heeft het slechtste geheugen van de groep, behalve voor .... ja, waarvoor was dat nu ook weer .... ha ja : baslijnen.

Alain Vandendriessche : een drummer zo tempovast als een metronoom. Hij behoort niet tot de slagwerkers die het wereldrecord "beats per minuut" willen verbreken, hij weet perfect te doseren. Soberheid en efficiëntie staan bovenaan zijn vlag.

Alain heeft zijn sporen al verdiend in Coverbandland (dat ligt tussen Ieper en Kortrijk, derde afrit rechts). Hij neemt de backing vocals voor zijn rekening en doet dat prima. Samen met leadzanger Tom raakt hij de gevoelige snaar in menig vrouwenhart, Simon en Garfunkel zouden er bij verbleken.

Hij staat ook in voor het onderhoud van de repetitieruimte (dagelijks stofzuigen, dweilen ...) en voor de bevoorrading van de groepsleden. Het is tevens zijn taak na de optredens er op toe te zien dat iedereen nuchter en recht naar huis gaat...

Thomas Eeckhaudt : nieuwste aanwinst, speciaal bij de groep gehaald om de gemiddelde leeftijd van de band te verlagen en het sex-appeal te verhogen, maar toch vooral omdat hij gitaar kan spelen. Hij voorziet de songs van een passende solo en voegt de nodige accentjes toe. Let eens op zijn 'custom made' gitaar. Een echte beauty, die hemels klinkt. Thomas houdt zoveel van zijn gitaar dat hij er volgens de andere bandleden 's nachts mee gaat slapen.

Copyright © All Rights Reserved